World Tools panel won't show World Tools Forum

Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

The forums are currently locked and only available for read only access
This topic is locked No permission to create posts
sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
World Tools panel won't show
04/22/2014
2:38 pm
Avatar
delainaACPS
New Member
Members
Forum Posts: 1
Member Since:
04/22/2014
sp_UserOfflineSmall Offline

I am on InDesign CS6 for Mac. I am using a trial of World Tools to see if I would like to purchase.

 

When I go to the menu Window > World Tools > World Tools (ME), no panel appears. I've tried looking around my screen, changing the Workspace layout, and still nothing.

 

Any ideas?

04/23/2014
5:06 am
Avatar
Tina
Member
Members
Forum Posts: 4
Member Since:
08/08/2013
sp_UserOfflineSmall Offline

This has just started happening on my system as well. I've been using the World Tools Pro CJK panel in CS6 (Windows) daily for months, and suddenly the panels won't show.

I have reintalled the WTPro plugin, this failed. I then un/reinstalled InDesign and reinstalled the WTPro plugin, this failed also. Why is this happening?

04/23/2014
9:24 am
Avatar
Tog
New Member
Members
Forum Posts: 2
Member Since:
04/23/2014
sp_UserOfflineSmall Offline

This has also happened on my system from yesterday morning - Mac/Indesign CS6. I came across this post while looking for a solution. The menu alternatives all work but the panel is way more convenient.

04/23/2014
12:57 pm
Avatar
Harbs
Admin
Forum Posts: 201
Member Since:
12/19/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

We've been getting a lot of emails the lst two days about World Tools and World Tools Pro not showing in CS6.

 

Quite frankly, I'm pretty stumped by the symptoms. We've never (or almost never) had reports of this before and all of the sudden we've gotten a flood of reports in two days.

 

It's not a universal problem (i.e. not all installations of CS6 have this problem), and I think it's common to Mac and Windows. It does seem limited to CS6.

 

As far as I can tell it's not related to an InDesign update.

 

I'd like to try and track down the source of the problem. I'd appreciate it if anyone having the problem could supply their exact OS as well as the exact version of InDesign (you can find that by Command/Control clicking on "About InDesign".

 

Also, if you've updated your OS recently or your Flash plugin, that might be a clue.

 

Harbs

04/23/2014
2:25 pm
Avatar
Harbs
Admin
Forum Posts: 201
Member Since:
12/19/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

When you say the panel does not show, does that mean nothing shows on the screen, or does the outline of the panel show up, but it's empty of content?

04/23/2014
2:46 pm
Avatar
Becky Tubbs
Member
Members
Forum Posts: 3
Member Since:
02/26/2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Harbs said:

When you say the panel does not show, does that mean nothing shows on the screen, or does the outline of the panel show up, but it's empty of content?

Mine stopped working today. I did a security update this morning. I'm running OSX 10.9.2 and InDesign CS6 v8.0.2. When I try to open the CJK panel from the Windows drop down menu nothing happens. When I open one of the other panel in the group it's in the outline of the panel shows up but its empty. I tried reinstalling the plug in software and restarting InDesign. I am going to try rebooting the system next.


04/23/2014
2:51 pm
Avatar
Harbs
Admin
Forum Posts: 201
Member Since:
12/19/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks for the info.

 

Have you done a Flash Player update recently?

04/23/2014
3:28 pm
Avatar
Becky Tubbs
Member
Members
Forum Posts: 3
Member Since:
02/26/2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Harbs said:

Thanks for the info.

 

Have you done a Flash Player update recently?

Flash Player is Version 11.4.402.265 (11.4). The last date modified shows April 11, 2014, which was when I had to reinstall CS6 due to issues with installing CC (another story). I've used the World Tools plugin since then (last week). I also shut down and started up the computer again but it didn't help.


04/23/2014
5:22 pm
Avatar
Becky Tubbs
Member
Members
Forum Posts: 3
Member Since:
02/26/2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Also, resetting the Preferences in InDesign didn't work either.

04/23/2014
10:29 pm
Avatar
Tina
Member
Members
Forum Posts: 4
Member Since:
08/08/2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks for all the posts! For me this problem DOES seem to correspond to a Flash Player update:

FlashPlayer: 12.0.0.77 - last modified date of C:\Program Files (x86)\Adobe\Flash Player\AddIns\airappinstaller\airappinstaller.exe and surrounding files (also in \Common Files\Adobe\) is 22/04/14 which is when I started experiencing the problems.

OS: Windows 7 Home Premium V 6.1 (Build 7601:Service Pack 1) - not updated recently

CS6 ME: 8.0.1 - not updated recently

 

The CJK, ME & Composite Font Editor panels don't show up at all (not just with empty boxes, nothing).
Note the Composite Font Editor used to show up as a blank box, it never worked in CS6 ME.

 

I installed the trial version of WTPro in CC ME, and it works fine (except for the recurring issue of the Comp. Font Editor being a blank box). Can this be fixed, by the way? Or does World Tools Pro ME have a Reverse Layout function so I can scrap using CC ME?

04/24/2014
3:08 am
Avatar
Harbs
Admin
Forum Posts: 201
Member Since:
12/19/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

It does not seem related to the Flash Player version. (Users seem to have this problem with multiple versions of Flash installed.

 

It might be connnected to the AIR Runtime version. I'd appreciate it if anyone having this problem could check the AIR Runtime currently installed:

http://helpx.adobe.com/air/kb/.....ntime.html

04/24/2014
3:16 am
Avatar
Tina
Member
Members
Forum Posts: 4
Member Since:
08/08/2013
sp_UserOfflineSmall Offline

AIR Runtime version: 4.0.0.1390 updated 22/04

04/24/2014
3:47 am
Avatar
Harbs
Admin
Forum Posts: 201
Member Since:
12/19/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

I have been able to reproduce the problem on one of our machines. I should be able to debug now and hopefully figure out what's going wrong.

 

Harbs

04/24/2014
4:09 am
Avatar
JDragovich
New Member
Members
Forum Posts: 1
Member Since:
04/24/2014
sp_UserOfflineSmall Offline

InDesign was not updated recently, but we did have a Windows update around the time it stopped working but I seem to recall that it
stopped working before I restarted my computer and applied the changes.

 

Air version is 13.0 (file version is 13.0.0.83). It does
say that the file was updated on 22APR2014 which seems to coincide with World Tools
breaking.

 

As for the symptoms, I had World Tools pinned to my side
ribbon, so when I clicked on it the panel appeared, but with no contents, but
now that I uninstalled and reinstalled the plugin, I can't get the panel to
come up at all.

04/24/2014
5:32 am
Avatar
Harbs
Admin
Forum Posts: 201
Member Since:
12/19/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

I think I've identified the source of the problem. It seems to me a bug in the way Adobe handles security...

 

Until I can resolve it, here's a work-around that should get it working:

 

There's a flag deep in Adobe's preferences which allows for debugging extensions. When the flag is set, the security restrictions for extensions are lighter than if the debug flag is not set. (I think the security restrictions for Extensions and the need for electronic signatures are silly to start with...)

 

Either way, here's a link that explains how to set the debug flag:

http://cssdk.s3-website-us-eas.....ugging.htm

 

Read the section called "Troubleshooting Tips". Basically you need to set the PlayerDebugMode to 1.

 

For example, in the Mac com.adobe.CSXS.3Preferences.plist (for CS6), when opening the file in an app like TextWrangler, you should have some lines trhat look like this:

<key>PlayerDebugMode</key>
<string>1</string>

Please try setting the flag and let me know if it solves the problem.

 

Harbs

04/24/2014
5:54 am
Avatar
Harbs
Admin
Forum Posts: 201
Member Since:
12/19/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Here are links for replacement extensions that should work without playing with the debug flag settings. Install using the Extension Manager. Please test and let me know if the problem is resolved.

 

For World Tools Pro:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/1976970/World%20Tools%20Plus.zxp

 

For World Tools (not Pro):

https://dl.dropboxusercontent.com/u/1976970/World%20Tools%20Basic.zxp

 

For the Dashboard (which might have the same problem):

https://dl.dropboxusercontent.com/u/1976970/InToolsManager.zxp

 

Please ignore any security warnings you might get when installing the extension.

 

Harbs

04/24/2014
6:23 am
Avatar
Tog
New Member
Members
Forum Posts: 2
Member Since:
04/23/2014
sp_UserOfflineSmall Offline

I'm running Mac OSX 10.0.5,  Indesign 8.0.2,  AIR Runtime 3.9.0.1210

I'm getting no Pane outlines - it just vanished as I was working!

04/24/2014
8:19 am
Avatar
alscher
New Member
Members
Forum Posts: 1
Member Since:
08/05/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

I'm running Mac OS X 10.9.2, InDesign CS6 8.0, Air 3.9.0.1210

04/24/2014
8:32 am
Avatar
JDragovich
New Member
Members
Forum Posts: 1
Member Since:
04/24/2014
sp_UserOfflineSmall Offline

That extension fixed it for me. Thanks Harbs.

04/24/2014
8:37 am
Avatar
Tog
New Member
Members
Forum Posts: 2
Member Since:
04/23/2014
sp_UserOfflineSmall Offline

That extension fixed it for me too. Cheers!

This topic is locked No permission to create posts
Forum Timezone: America/New_York

Most Users Ever Online: 197

Currently Online: club971722@tom.com, bartelriley
1 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

jacksonlame: 18

niftyix: 10

Ulrich Bogun: 9

jackferthomas: 8

Adrian: 8

Soyablack123: 7

Member Stats:

Guest Posters: 1

Members: 5833

Moderators: 0

Admins: 2

Forum Stats:

Groups: 3

Forums: 23

Topics: 279

Posts: 705

Newest Members: chillnspa, lawwriting, TomGiles, Quoc Quy, hackeronrent, levinsmith0444

Administrators: In-Tools: 11, Harbs: 201